Geografi
Geografi
Geografi er et av fellesfagene i studiespesialiserende utdanningsprogram.
Om faget
Geografi er et sentralt fag for å forstå samspillet mellom natur og mennesker. Faget skal bidra til at elevene ser sammenhenger mellom ressursbruk, natur, miljø og samfunn, og hvilke konsekvenser naturskapte endringer har for menneskene. I geografi skal elevene utforske og observere geografiske forhold og lære faget ved å reflektere over lokale og globale problemstillinger. Faget skal bidra til at elevene utvikler miljøbevissthet og tar ansvarlige valg nå og i framtiden.
Alle fag skal bidra til å realisere verdigrunnlaget for opplæringen. Geografi skal bidra til at elevene utvikler engasjement, utforskertrang og kritisk tenkning, og bygge opp under kunnskap om og respekt for natur og miljø. Faget skal bidra til at elevene blir deltakende medborgere i samfunnet med etisk bevissthet og vilje til å tenke og handle bærekraftig. Faget skal gi elevene innsikt i og forståelse av på hvilken måte samspillet mellom natur og menneske er en del av samisk kultur og levemåte.
Eksamen og timetall
Når du tar geografi som privatist melder du deg opp til muntlig eksamen. Geografi er at av de obligatoriske fagene du trenger for å få et fullt vitnemål.
Geografi eksamen blir gitt lokalt av eksamenskontoret i fylket.
Geografi utgjør 56 studietimer, dette tilsvarer 13% studiebelastning om du tar geografi over 1 semester. Lån fra Lånekassen beregnes etter studiebelastning.
Velg:
Oppstart av kurset:
Uke 3 for vårsemester - Uke 34 for høstsemester
Oppsummert
Privatister som skal ta geografi må bruke følgende fagkode:
Studieforberedende, LK20 fagkoder:
- GEO1003 – Geografi
Det er ikke lenger mulig å ta eksamen i Geografi etter LK06.