Slik får du bedre karakterer

For de aller fleste privatister så er bedre karakterer det aller viktigste og det som motiverer dem til å ta opp fag på nytt. Mange trenger bedre karakterer for å få et høyere snitt slik at man konkurrer bedre i kampen om de mest attraktive studieplassene.
Her kommer 3 gode tips om hvordan du får bedre karakterer.

Klasseromsundervisning

For veldig mange er det fortsatt klasseromsundervisning som er den riktige og beste løsningen. Klasseromsundervisning gir deg en struktur i hverdagen, du må møte opp til bestemte tider og får hjelp til å fokuserer og konsentrere deg om faget i flere timer av gangen. 

I klasserommet møter du en god lærer som kan faget godt, som har tid til å svare på dine spørsmål og hjelpe deg med det du har behov for. Ingenting kan erstatte en god lærer som ser deg og de behov du har! På Philini Instituttet er det aldri mer enn 10 elever i klassen, så du får den tiden med læreren som du har behov for. 

Studietips for privatister

Gode studievaner

Det som gir best uttelling er å arbeide jevnt med stoffet gjennom hele semesteret. Med en god studieplan og litt selvdisiplin så vil du få resultater. En feil mange privatister gjør er at de utsetter lesingen, velger å ikke svare på oppgaver eller å skrive lengre tekster, ofte blir de  også sittende mye alene med stoffet. På en privatistskole får du gode studieplaner, en lærer som har plukket ut det viktigste stoffet ut fra hva som vektlegges på eksamen, studiekamerater og tilbakemeldinger på oppgaver du leverer inn. 

generell-studiekompetanse

Eksamensfokus

Når du tar opp fag fra VGS så er det viktigste at du får bedre karakterer. Karakterene settes utifra hvordan du presterer på eksamen, enten muntlig, skriftlig eller praktisk. Derfor er det svært viktig at undervisningen er eksamensfokusert. Når du går på en privatistskole så får du hjelp av en erfaren lærer som har valgt ut det viktigste stoffet fra pensum og tilrettelegger undervisningen slik at du blir best mulig forberedt på de oppgavene som venter deg på eksamen.

VGS fag som ungdomsskoleelev

 

Se våre fag og priser her.